Wat is een LAN-party?

Datum

Wat is een LAN-party? "LAN" is de afkorting van "Local Area Network". Op LAN parties komen gamers bij elkaar, zetten hun pc's op in een ruimte en spelen ze samen games. De ruimte kan varieren van een keukentafel bij een vriend tot aan honderden mensen die samen komen.

Waarom gaan mensen naar een LAN-party

Vóór het internet waren LAN’s de enige manier om met je vrienden te spelen. Vroeger sloten gamers hun pc’s aan via een LAN-kabel en speelden ze samen games, en dat is precies wat ze deden op LAN-feestjes. Met de opkomst van internet werd het mogelijk om online met vrienden te spelen en werden LAN-party’s overbodig. Toen begonnen gamers het sociale aspect van LAN’s als belangrijker te beschouwen en in de afgelopen jaren zijn LAN-parties weer in populariteit gestegen. Tegenwoordig zijn LAN-party’s een manier om je online vrienden te ontmoeten, games te bespreken en herinneringen op te doen, daarom kunnen sommige deelnemers zelfs niet langer dan een paar uur games spelen op een LAN-party, omdat ze het te druk hebben met inhalen met oude vrienden en nieuwe vrienden maken.

 Waarom gaan mensen naar een LAN?
Team of Professional eSport Gamers Playing in Competitive MMORPG/ Strategy Video Game on a Cyber Games Tournament. They Talk to Each other into Microphones. Arena Looks Cool with Neon Lights.

Een LAN-party bij LANPARTYHUIS.NL

LANPARTYHUIS.nl is een boekingsite, waarbij wij de eisen voor een geschikte ruimte voor gamers in acht nemen en handmatig uitgekozen locaties aanbieden. Deze locaties zijn uitgerust met snel en betrouwbaar internet, genoeg plaats om je gaming gear neer te zetten en natuurlijk een comfortable accommodatie. Daardoor vormen wij een brug tussen vakantiehuisjes, waar je met vrienden kan zijn, maar de internetsnelheid langzaam is en aan de andere kant gigantische LAN-party’s, die een goede verbinding bieden, maar niet het comfort van een eigen huisje hebben.