Internetsnelheid is belangrijk bij het gamen
De relatie tussen intersnelheid en gaming

Datum

Moderne videogames gaan over focus, samenwerking, behendigheid en vooral snelheid. Hoewel snel denken en nog snellere handen absoluut een must zijn, is het soms uw internetsnelheid die uw game-ervaring kan maken of breken. Bekijk wat een goede internetsnelheid is voor gamen en krijg inzicht in hoe internetsnelheid de spelprestaties beïnvloedt.
Waarom intersnelheid belangrijk is bij gamen

Gamen met een lage internetsnelheid, vertraging of een trage computerreactie, kan uw grootste tegenstander zijn. De ideale game-ervaring zorgt immers voor realtime beweging en actie tussen spelers.

Als uw gaming achterblijft, kunt u een “bufferend” effect op uw activiteit ervaren. Terwijl anderen worden ondergedompeld in een snel gevecht, kan je computer eindelijk de frames laden zodat je merkt dat je niet alleen bent geraakt, maar dat het spel verder is gegaan zonder jou. Hoewel veel bronnen een algemene snelheidsaanbeveling geven voor verschillende soorten games, kun je het beste kijken naar uploadsnelheid, downloadsnelheid en ping-snelheid, aangezien deze factoren het meest bijdragen aan game-lag.

Download en Upload snelheid

Wanneer u uw internetabonnement voor het eerst aanschaft, ziet u gewoonlijk een ‘geadverteerde snelheid’ die zal dienen als uw internetdownloadsnelheid. Zowel uw download- als uploadsnelheid dragen echter bij aan de kwaliteit van uw game-ervaring. De downloadsnelheid meet hoe lang het duurt voordat informatie van uw server naar uw gamingapparaat wordt verzonden. Uploadsnelheden hebben betrekking op hoe lang het duurt voordat informatie van uw game-apparaat naar de server gaat. De beste upload- en downloadsnelheid hangt af van het aantal spelers dat op een bepaald moment online is; Voor flexibiliteit wordt echter aangeraden om de hoogste snelheden te halen, echter hangt hier wel een prijskaartje aan.

Ping

Ping-snelheid, ook wel latentie genoemd, is ook belangrijk voor uw spelprestaties en verwijst naar de snelheid waarmee uw apparaat communiceert met de internetserver. Gemeten in milliseconden (ms) betekenen hogere ping-snelheden langzamer gamen, zelfs als u de internetsnelheden heeft om te gamen. Een ping-snelheid van 20 ms is ideaal, maar je kunt ook comfortabel gamen met hogere ping-snelheden van 50 tot 100 ms. Satellietinternet heeft meestal een aanzienlijk hogere latentie dan andere internetsoorten, en daarom kan het geen realtime online gaming ondersteunen.

Al met al dragen een goede internetheid en een lage latency bij aan een betere game performance. Deze kunnen worden verbeterd door een snellere internet snelheid aan te schaffen. LANPARTYHUIS.NL heeft al haar huizen handmatig geselecteerd waardoor de internetsnelheid de game performance niet negatief beinvloed. Hierdoor kan jij met je vrienden alle levels halen en die victory royale pakken.